57 børn og unge har meldt sig ind i KFUM-Spejderne Silkeborg Gruppe, og det gør gruppen til Danmarks største KFUM-Spejdergruppe (Foto: Lisbeth Simonsen)

Flest KFUM-Spejdere i Silkeborg

Flere børn og unge er blevet spejdere i Silkeborg, og det gør KFUM-Spejderne Silkeborg Gruppe til Danmarks største. Det viser den seneste medlemsopgørelse fra 2015 fra KFUM-Spejderne i Danmark.

Med sine 282 medlemmer har spejdergruppen slået sidste års største gruppe, SøftenSpejderne, der hører til ved Søften ved Aarhus. De har 234 aktive spejdere.

Silkeborg Gruppe har organiseret sig på en lidt anden måde end mange andre spejdergrupper i Danmark. De har nemlig inddelt sig i fire mindre afdelinger, og det har flere fordele.

- Vi er opdelt i fire afdelinger, hvoraf to af dem er store. Medlemsantallet kan svinge i nogle af afdelingerne, men når vi er en samlet gruppe med én ledelse, er vi ikke så sårbare overfor udsving på den måde. Derudover kan vi lave fælles arrangementer, så spejderne for eksempel kan have spejdermøder på tværs af afdelingerne. Det har gjort, at mange unge bliver i gruppen i længere tid, fortæller gruppeleder af KFUM-Spejderne Silkeborg, Julie Bjergbakke.

Stigningen af medlemmerne i KFUM-Spejderne Silkeborg kan også skyldes, at der bliver lavet flere aktiviteter for mulige nye spejdere.

- I kølvandet af renoveringen af vores spejderhytter i Virklund, fik vi mange medlemmer, og hytterne bliver også brugt af lokale, dagplejere og skole. I Gødvad er vi altid med til showoff med andre foreninger en gang om året, som også giver medlemmer, fortæller Julie om de aktiviteter, der viser børn, hvad spejder er.

Spejderne i Silkeborg har fået 57 flere medlemmer i løbet af 2015 end de havde året før.