Genrefoto

Forslag: Ungdomsklubberne skal lukke

Næsten alle ungdomsklubber i Silkeborg Kommune skal som skatehallen i Hvinningdal lukkes. Sådan lyder et af forslagene i kommunens sparekatalog.

Ifølge forslagene får kun Alderslyst Ungdomsklub får lov til at blive - men i reduceret udgave.

Nyheden om, at klubberne kan risikere at lukke fik de unge på Virklund Ungdomsklub til at ville ytre sig. De synes stedet er vigtigt for deres sociale liv.

- Det er helt vildt ærgerligt, hvis det lukker, fordi det er et sted, hvor man kan snakke de venner, som man ikke lige fik snakket med i skolen. Man snakker med pædagogerne på en anden måde end i SFO’erne og på skolen, man får et venskab til dem og kan snakke om alt med dem. Og det synes jeg, er mega fedt, så det ville være ærgerligt, hvis det lukkede, fortæller Maria, der går i 8. klasse.

Hvis forslaget bliver vedtaget, kan kommunen spare 1,8 millioner kroner på at lukke klubberne og reducere Alderslyst Ungdomsklub.

- Jeg håber virkelig, at ved at vi som ungdomsklub står frem, at det kan inspirere andre klubber til at reagere også, afslutter Cille Choe, der er pædagog i Virklund Ungdomsklub.

Dog bliver dette – ligesom de andre ting i sparekataloget – først besluttet til efteråret.

I Din Eftermiddag med Lars Ketmer på Din Radio 8600 spillede vi nedenstående indslag, hvor unge piger og drenge fra Virklund Ungdomskole fortæller, hvorfor klubben ikke skal lukkes.

https://soundcloud.com/dinradio8600/indslag-klubber-endelig