Stigende behov for billige boliger

I Silkeborg er der mangel på billige boliger. Behovet forventes at stige de kommende år, blandt andet på grund af kontanthjælpsloftet.

Den 1. april trådte kontanthjælpsloftet i kraft, men allerede i månederne forinden oplevede Silkeborg Kommune en stigning i henvendelser om problemer med betaling af husleje og udsættelse af borgere.

I løbet af hele 2015 modtog Kommunen 110 henvendelser fra Fogedretten om borgere, der enten var indkaldt til møde eller som skulle udsættes af deres bolig.

Foreløbig tyder de nyeste tal på, at der i 2016 vil komme cirka 220 indkaldelser til Fogedretten eller egentlige udsættelser.

Endnu en fordobling
Det er ikke kun antallet af udsættelser, der tyder på en fordobling.

Kommunen modtog sidste år 513 ansøgninger om hjælp til at betale et depositum, en husleje eller en elregning. Ifølge de foreløbige tal kommer der i år cirka 924 af den slags ansøgninger. Altså næsten en fordobling i antallet af personer, der har problemer med at klare de faste udgifter.

De foreløbige tal inkluderer ikke kontanthjælpsloftet, der forventes at ramme 370 silkeborgensere.

Kommunen forventer, at kontanthjælpsloftet vil få den nuværende stigning til at blive endnu større. Derfor skal sundheds- og forebyggelsesudvalget kigge på muligheder for at skaffe flere billige boliger fremadrettet.