Nyt projekt skal åbne demokrati-døren

AOF Midt ønsker med nyt projekt, at kvinder med anden etnisk baggrund skal lære det demokratiske system at kende på en positiv måde.

Det skal ske ved, at en koordinator skal opsøge kvinderne ved hjælp af foreningerne i Silkeborg, for eksempel Bydelsmødrene.

Kvinderne bliver i første omgang inviteret til introdage på hold, hvor de får viden om samfundets opbygning, og på den måde får kvinderne også lært nye mennesker at kende.

Udvikler og projektleder Lone Aunsbjerg fra AOF Midt søgt kommunen om 28.000 til at kunne starte projektet op – penge, der er vigtige for at kunne få projektet op at køre.

- Hvis vi ikke får pengene, så kommer projektet ikke til at ske, fordi pengene skal jo gå til løntimer, til en, der kommer ud og laver arbejdet, fortæller Lone Aunsbjerg.

De 28.000 kroner skal først og fremmest gå til en ny koordinator, der skal opsøge kvinderne. En anden – og mindre del af beløbet – skal ifølge ansøgningens budget gå til forplejning, materialer og transport.

Chefen for kultur- og borgerservice forslår dog et mindre beløb på 23.100 kroner, som lige vil kunne betale for koordinatoren i Silkeborg.

Hun håber, at de får bevilget pengene, når Fritidsrådet tager beslutningen i morgen.