Foto: Vejdirektoratet

10.000 tilmeldte til Motorvejsløbet

Halvdelen af de udbudte startpladser til det store motorvejsløb er nu solgt, og arrangørerne har omfordelt nogle af pladserne, fordi der især er rift om billetterne til de to walk-distancer.

For præcis 10 uger siden åbnede billetsalget til en af Danmarks største motionsevents, Motorvejsløb 2016 Silkeborg, som foregår den 10. og 11. september. Nu er de første 10.000 pladser solgt.

- Vi er rigtig glade for, at så mange allerede på nuværende tidspunkt har besluttet sig for at deltage i denne kæmpe motionsfest. Vi kan se på tilmeldingerne, at det er folk fra hele landet, der vil være med til at fejre, at motorvejen snart står færdig, siger løbskoordinator for Motorvejsløb 2016 Silkeborg, Flemming Johannsen fra DGI.

Walk udvidet med 1000 pladser
Når motorvejsløbet får i alt plads til 20.000 deltagere fordelt med 13.500 deltagere lørdag den 10. september og 6500 deltagere søndag den 11. september.

Om lørdagen er der både løb og walk, og især walken har på nuværende tidspunkt tiltrukket rigtig mange deltagere.

I sidste uge blev de oprindelige 3000 pladser til walken udsolgt, og derfor har arrangørerne udvidet den disciplin med yderligere 1000 pladser.

Stor interesse for rulleskøjteløb
Ved motorvejsløbet er der også tre distancer på rulleskøjter, 10 km, halv- og trekvart-maraton, og Danmarks Rulleskøjte Union har vist stor interesse for motorvejsløbet.

- Vi havde oprindeligt tænkt, at der måske ville komme 200-300 på rulleskøjter. Men vi har faktisk fået indikationer på, at der måske bliver helt op til 3000-4000 rulleskøjteløbere ved motorvejsløbet, siger Flemming Johannsen.

Arrangørerne arbejder også sammen med Dansk Handicap Idræts-Forbund med at udbyde to discipliner, håndcykler og racerunners.

- Vi havde også disse discipliner med ved det sidste motorvejsløb 2014, og det var der meget begejstring for. Så naturligvis er det igen en del af eventen, siger Flemming Johannsen.

Cykelløb på andendagen
Søndag 11. september er der tre forskellige typer cykelløb. Der er et holdløb, hvor 5-7 ryttere på hvert hold skal forsøge at køre en rute på 32,5 km så hurtigt som muligt. Hvert hold sendes alene af sted med et minuts mellemrum.

Herefter er der et linjeløb, hvor konceptet et meget enkelt – det gælder om at komme først i mål.

- Det bliver en fantastisk mulighed for rytterne til at køre et løb på helt nyt asfalt uden anden trafik. Og det er er ikke så ofte, der arrangeres holdløb i Danmark, hvor deltagerne virkelig kan få lov at give gas uden at tænke på trafikken, siger Flemming Johannsen.

Endelig er der også et motions- og oplevelsesløb på 32,5 km, hvor alle kan være med. Her handler det om at nyde turen og se motorvejen og dens flotte omgivelser.

- Denne rute er for hele familien. De kan tage en termokande med i kurven og spænde en cykeltrailer efter. Det handler på ingen måde om at køre stærkt, men om at opleve den nye motorvej, de nye broer og ikke mindst byen og naturen omkring, siger løbskoordinatoren.

Løb er populært
Der er desuden fire løbedistancer ved motorvejsløbet. fem og ti km, halv- og trekvart-maraton.

Især fem og ti km løb er populært. Der er omkring en tredjedel af pladserne tilbage på hver af de distancer.