Jyllandsringen vært for historisk premiere

I weekenden efter Kristi Himmelfartsdag skydes den danske sæson for historiske og klassiske biler i gang med løb og biludstilling på Jyllandsringen.

Fra fredag til søndag eftermiddag køres Danish Master Racing Festival, som er årets første historiske bilsportsarrangementet.

Løbet skydes i gang med paradekørsel med klenodier fra forskellige bilmærkeklubber. Bilerne udstilles bagefter på arealerne rundt om Jyllandsringen. Her vil de stå hen over weekenden.

Weekenden byder på en bred vifte af køretøjer, lige fra specialbiler som Chevrolet Corvette Stingray og Jaguar E-Type til hverdagsklassikere som MG Metro og Fiat Uno. Og mange af bilerne er rent faktisk indregistrerede og er blevet kørt til banen ved egen kraft.

Der bliver også masser af baneløb. Der er intet mindre end syv klasser på programmet, hvor de ældste biler er fra tiden efter anden verdenskrig, mens de nyeste biler har mindst 15 år på bagen.

Entréen koster 150 kr for en enkelt dag eller 250 for hele weekenden. Paradekørslen begynder fredag den 6. maj kl. 16.00.