Foto: Genre

Projekt skal samle psykisk sårbare unge

Nyt projekt skal give psykisk sårbare mellem 18 og 35 år muligheden for at være sociale med andre psykisk sårbare unge i et uforpligtende fællesskab.

Projektet vil fungere som en ungdomsafdeling af LAP, der står for Landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere.

Initiativtageren er Mihn Kunpramuang Nielsen, og hun vil gerne skabe et sted, der ikke handler om at være politisk aktiv, men hvor de unge kan mødes og være sammen. Alle psykisk sårbare kan være med, uanset om det er depressionsramte eller med andre diagnoser.

- Det vil være rent brugerstyret, hvor det er op til de fremmødte, hvad vi skal lave. Vi kan hygge os med brætspil eller være kreative i et rum, hvor vi kan tale om ting og få hjælp af hinanden. Måske kan vi hjælpe hinanden med de mål, vi har i livet, siger Mihn.

Mihn blev inspireret af et lignende initiativ i København og hun besluttede sig for at starte et lignende projekt i Silkeborg.

- Jeg har valgt at starte en ungdomsafdeling, fordi jeg synes, der mangler et brugerstyret sted for unge psykiske sårbare i Silkeborg, hvor det handler om socialt samvær og social træning, siger Mihn.

Projektet er stadig under udvikling, men begynder så småt at tage form. Hun har lånt et lokale i Frivilligcenter Silkeborg, som hun indtil videre vil bruge én gang om ugen.

Første mødegang er tirsdag den 10. maj klokken 16-18 i Frivilligcenter Silkeborg på Estrupsgade 4.