Foto: Vejdirektoratet

Motorvejen åbner før tid – for gående

Vejdirektoratet tager forskud på Danmarks Største Vejfest og åbner helt ekstraordinært motorvejen på en omkring syv kilometer lang strækning mellem Nordskovsbroen og Høje Kejlstrupvej. Men lad bilen og cyklen blive hjemme, det er kun for gående. Den ekstraordinære åbning finder sted søndag den 14. august mellem klokken 10.00 og 15.00.

Alle interesserede er velkommen til at tage den nye motorvej nærmere i øjesyn. Vejdirektoratet ønsker med arrangementet at give hele Silkeborg og omegn mulighed for at se den vej, der nu i flere år har været en markant nabo.

- Vejen åbner jo officielt den 11. september, og i hele den weekend står Silkeborg jo lidt på den anden ende med motionsløb, koncert og motorvejsåbning. Og når snoren først er klippet, så skal der køre biler på vejen. Derfor kan det måske være lidt svært at få et indtryk af den færdige vej, og det ønsker vi faktisk at give alle mulighed for i ro og mag, siger Mike Boesen, der er projektleder på motorvejsbyggeriet.

236 ejendomme har lagt jord til vejen, og der lyder en helt særlig opfordring til grundejerne fra Vejdirektoratet.

- Alle de grundejere, som vi har adresser på, vil vi sende en særskilt indbydelse til arrangementet. Det er på deres jord, at vejen nu ligger. Det er bestemt ikke nogen detalje, og det vil vi gerne markere, siger Mike Boesen.

Arrangement med motorvejen i fokus
Mens selve vejåbningen bliver en stor begivenhed med mange aktiviteter og underholdning, så har Vejdirektoratet besluttet, at søndagsturen skal holdes så enkel som muligt, hvor der er tid til at dvæle ved den færdige vej på en ret lang strækning.

- Vi åbner for motorvejen på hele syv kilometer og i mange timer. Det giver rig mulighed for at fordybe sig i detaljer som Nordskovsbroen, Gudenåbroen eller tunnellen eller simpelthen bevæge sig fra den ende til den anden og få et indtryk af det samlede projekt. Vi stiller ikke en masse an dernede, men vi er selvfølgelig til stede, ligesom vi ekstraordinært åbner og bemander informationscenteret , siger Mike Boesen.

Projektlederen håber, at borgerne og grundejerne vil tage godt imod invitationen.

- Vi håber, der kommer rigtigt mange, at solen skinner, og at vi får en god dag, hvor vi sammen kan kigge grundigt på Silkeborgmotorvejen, siger han.

Søndagstur adskiller sig fra motionsfesten
Selvom der bliver mulighed for at gå en tur på motorvejen i august, og der også er en walk ved Motorvejsløb 2016 Silkeborg under Danmarks Største Vejfest til september, er de to arrangementer ikke sammenlignelige, fortæller løbskoordinator for Motorvejsløb 2016 Silkeborg, Flemming Johannsen fra DGI.

- Motorvejsløb 2016 Silkeborg adskiller sig i meget væsentlig grad fra Vejdirektoratets søndagstur i august. Ved Motorvejsløbet deltager du i en motionsevent med mange tusinde deltagere. Der er boder, festpladser, musik, fed stemning og en masse motionsglade mennesker. Her er deltagerne en del af noget meget, meget stort. Ved Motorvejsløbet får deltagerne også en T-shirt med i prisen, lige som der er aktiveret hundredvis af frivillige fra lokale foreninger. Et eventuelt overskud fra eventen går til foreningerne til glæde for foreningslivet i Silkeborg, siger han.

Praktisk information:

  • Søndagsturen er gratis, og der er ingen tilmelding.
  • Der er to adgangsveje til motorvejen på dagen. Den ene er ved Resenbrokrydset og den anden ved Høje Kejlstrupvej.
  • Adgangsvejene er afspærret, så biler ikke kan komme ind.
  • Arrangementet er ikke for cyklister, og cykler er ikke tilladt. Vejdirektoratet henviser interesserede cyklister til DGIs cykelløb på Silkeborgmotorvejen den 11. september.