Foto: Politiet

Politiet fokuserer på fart og afstand

Hele denne uge sætter politiet ekstra fokus på hastighedsovertrædelser og på korrekt afstand til forankørende.

Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Det går især stærkt på landevejene, hvor mere end 60 procent af trafikanterne kører hurtigere end tilladt. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker.

- Selv om antallet af alvorlige trafikulykker fortsat falder i Danmark, er der stadig for mange bilister, der kører alt for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare, siger chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Erik Terp Jensen.

Hold afstand
Det er risikabelt at køre for tæt på en forankørende, og det er en overtrædelse af færdselsloven. Afhængig af grovheden af overtrædelsen kan man risikere at få en bøde, et klip i kørekortet eller en betinget frakendelse af førerretten.

- Mange bilister er ikke opmærksomme på, at de kører for tæt. Når politiets medarbejdere stopper bilister i trafikken og viser filmoptagelser af deres kørsel, bliver mange overraskede over, at de ikke holder tilstrækkelig afstand og dermed skaber farlige situationer, siger Erik Terp Jensen.

De to fokusområder støtter op på Sikker Trafiks kampagne 'Sænk farten - en lille smule betyder en hel del' og Vejdirektoratets 'hold afstand' kampagne. Indsatsen er landsdækkende.