Unge lavede graffiti på motorvejen

Tre unge mænd risikerer en stor bøde og et tilhørende stort erstatningskrav, efter at en omgang graffiti blev malet på motorvejsbroen over Gudenåen.

En bilist ringede ved 17-tiden lørdag til politiet for at anmelde, at der stod cirka 10 personer og lavede graffiti ude på motorvejsbroens nordvestlige side.

En patruljevogn kørte ned på den ufærdige motorvejsstrækning og ud på broen, hvor betjentene fik øje på gruppen. De stak alle af.

Betjentene satte efter graffitimalerne til fods og fik indhentet og standset fire af dem, alle mænd mellem 18 og 22 år.

- Tre af dem blev fundet i besiddelse af spraydåser og skabeloner af pap, så dem sigtede vi for hærværk, siger Keld Grosen Jensen fra politiet i Silkeborg.

De tre sigtede stammer fra henholdsvis Silkeborg, Aarhus og Københavns-området. Den sidste, der ikke blev sigtet, stammer også fra Københavns-området.

- Førhen var der hele miljøer omkring graffiti, hvor de mødtes og malede for at se, hvem der var dygtigst. Jeg ved ikke, om det er sådan noget, siger Keld Grosen Jensen.

De tre sigtede står nu til en bøde, der svarer til skadernes omfang, og en erstatning til Vejdirektoratet oveni. De skal altså samlet betale det dobbelte af skadernes omfang.

Vejdirektoratet har endnu ikke opgjort, hvad det koster at udbedre graffitien.