Foto: EnergiMidt

EnergiMidt fik ministeren på besøg

EnergiMidts hovedkvarter i Silkeborg havde i går besøg af energiministeren og et lokalt folketingsmedlem til en snak om energipolitik.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) havde takket ja til en invitation fra folketingskollega Kristian Pihl Lorentzen (V) om besøg hos flere midtjyske virksomheder.

Første stop var EnergiMidt og i løbet af besøget blev der talt om blandt andet PSO-afgift og fiberbredbånd.

Lars Christian Lilleholt var meget interesseret i at høre mere om EnergiMidts succes inden for fiberbredbånd. Selskabet lykkedes sidste år med at skabe overskud på fiberbredbånd, som det første danske energiselskab. Han lovede samtidig, at han vil gøre sit bedste for at finde en løsning på PSO-afgiften, der i dag pålægges elpriserne. Pengene fra afgiften skal gå til grøn omstilling.

Erhvervsfolkene og politikerne talte også om moderne andelstanker, fordi EnergiMidt er et kundeejet selskab.

- Det kræver en stor indsats at finde balancegangen mellem at drive en kommerciel virksomhed og samtidig bidrage til udviklingen af lokalområderne. Jeg synes, at EnergiMidt gør et fint stykke arbejde med at sikre en effektiv elforsyning og tilbud om fiberbredbånd til langt de fleste kunder, sagde Lars Christian Lilleholt.