Foto: Margrethe Løkkegaard

Galleri: 71 års mindehøjtidelighed

”Alle ret!”

I respekt for Dannebrog beder en mand fra Hjemmeværnet publikum om at stille sig pænt. Seks mænd går frem med Dannebrogsfaner, så de står flot på hver sin side af mindestenen på Vestre Kirkegård.

Omkring 50 mennesker er mødt op i Mindelunden for at mindes, at det er 71 år siden 2. verdenskrig sluttede. Det er et arrangement, Hjemmeværnet, Soldaterforeningerne i Silkeborg og Silkeborg Kirkegårde er gået sammen om, og som de står for hvert år.

Deltagerne, der er for det meste befinder sig i den ældre generation, synger den første fællessang En Lærke Letted af Mads Nielsen. Denne sang blevet lavet i 1945 specifikt til en befrielsesfest, og bliver mange steder brugt i forbindelse med lignende arrangementer.

Derefter lagde to mænd – en fra Hjemmeværnet og en fra en af soldaterforeningerne i Silkeborg – to kranse på mindestenen. En herre sluttede af med at spille Last Post på trompet, hvorefter de seks mænd med faner forlod mindestenen og gik hen ved indgangen til kapellet.

I kapellet læste provst Jakob Nissen højt fra nogle breve, som en person i modstandsbevægelsen skrev i den sidste stund. Mariehøj Kirkens Kor sang forskellige sange, herunder Man Binder Os På Mund Og Hånd, i en flerstemmig udgave, som nogle af tilhørerne mimede med på.

Arrangementet sluttede med, at Dannebrogsfanerne blev rullet sammen – klar til næste år.

Nedenfor kan du se billederne fra mindehøjtideligheden.

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="13036" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="300" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="0" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1462441128566"]