Steffen Frøkjær er med på Ellert-træffet, fordi det er fedt at være sammen med andre, der deler hans interesse i den trehjulede elknallert (Foto: Margrethe Løkkegaard).

Ellert-træf genererer idéer


I disse dage mødes omkring 40 personer i Nøjkærhus på Horsensvej, der alle har én ting til fælles: Alle ejer en CityEl – eller en Ellert, som mange kalder den.

- Vi med Ellerter bor i så forskellige dele af landet, så et træf som dette er den eneste, hvor vi kan mødes for at udveksle idéer omkring vores Ellerter. De kan modificeres på rigtig mange måder, afhængig af behov og lyst. Der er for eksempel ikke to Ellerter, der er ens ud af alle disse, og derfor er der inspiration at hente til et arrangement som dette, fortæller Steffen Frøkjær, der selv været med til Ellert-træf otte gange.

En-persons elkøretøjet har da heller ikke det bedste ry – mange husker de dårlige batterier og hvor ukomfortabel den kunne være med sine tre hjul på ujævne veje, men for Johnny Stauersbøl er alle disse ting ligegyldige. Én køretur var nok til at overbevise ham.

- Tilbage i 1987 havde min daværende kærestes forældre en Ellert, som jeg fik en køretur i. Og jeg var simpelthen solgt. Den var helt speciel og nem at køre i. Og jeg tænkte: sådan én skal jeg da have, fortæller Johnny, der efterfølgende fik købt sin egen Ellert.

Johnny oplever ofte, at folk er nysgerrige, når han er ude at køre.

- Når jeg for eksempel er ude på færger, så kommer folk hen – også MC-fyre – for at snakke og se mit køretøj. Så der er bestemt en fascination. Det dårlige ry kommer fra den første generation af Ellerter, hvor de døde, fordi batterierne brændte og der var dumme uheld, men de fejl findes ikke længere med de følgende generationer, fortæller Johnny.

Ellert-træffet afholdes hvert år i Kristi Himmelfartsferien i forskellige dele af landet, hvor mændene nørder med deres trehjulede køretøj og hygger sammen med forskellige aktiviteter.

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="13069" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="300" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="0" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1462612835929"]