Foto: Silkeborg Kommune

Initiativer skal få Hjejlen på ret kurs igen

Efter en hård sæson i 2015, hvor det dårlige vejr resulterede i få besøgende, skal to nye initiativer hjælpe den 155-årige gamle hjuldamper med at komme på rette kurs igen.

De to initiativer er Hjejlens Venner og sponsorater fra firmaer, hvor firmaerne donerer et beløb, og deres medarbejdere efterfølgende kan få et firmakort, hvor de kan sejle gratis med Hjejlen.

Hjejlen Venner er et medlemskab, som koster 300 kroner. Det er målrettet privat personer, og når man er medlem, får man en fribillet til en sejlads med Hjejlebådene. Derudover får man også mails, når der sker nogle spændende aktiviteter.

- Det er første gang, vi tilbyder disse ting til folk. Det gode ved Hjejlens Venner er, at vi får nogle ambassadører og firmakortene, hvor medarbejderne kan komme ud at sejle, er noget, som mange lægger vægt på. Mange familier ville ikke nødvendigvis komme ud at sejle, hvis ikke de kom med gratis, men dem kan vi appellere til nu, siger Peder Kristensen, der er direktør for Hjejlen A/S.

Derudover er målet at få en skarpere profil på deres hjemmeside og på de sociale medier, så flere mennesker kan opleve at sejle med en hjuldamper som i gamle dage.

- Vi er i gang med at kigge på vores hjemmeside, som skal rettes til, så der blandt andet er mere storytelling og så den er lidt mere indbydende. Vi samarbejder med nogen for at markedsføre os på Facebook og Instagram. Så vi er i gang med at pejle os ind på den digitale verden, fortæller Peder, som håber, at solen vil vise sige fra den samme side, som i de sidste par dage.

Hjejlen sejler sine første ture på lørdag den 14. klokken 10 og 14.