Kronprinsen åbner vores motorvej

Danmarks Største Vejfest får kongelig deltagelse, når Kronprins Frederik åbner Silkeborgmotorvejen den 11. september 2016.

Direktør i Vejdirektoratet, Jens Holmboe, glæder sig over Kronprinsens tilstedeværelse ved den kommende åbning:

- Vi er meget stolte og beærede over Kronprinsens tilsagn om at åbne Silkeborgmotorvejen. Vi har bygget en fantastisk motorvej, der bliver til stor gavn for Silkeborg, for mobiliteten på tværs af Jylland og for hele landet, siger han.

Den officielle motorvejsåbning er stadig ved at blive planlagt i detaljer, men Vejdirektoratet forventer, at selve åbningsceremonien vil finde sted sidst på eftermiddagen søndag den 11. september.

Silkeborgmotorvejen giver alle trafikanter en tidsbesparelse på gennemsnitligt 12 minutter på turen mellem Funder og Låsby - og i myldretiden mere.

Når motorvejen kommer, vil trafikken på næsten alle veje i Silkeborg by - og på mange veje i hele området mellem Funder og Låsby - blive væsentlig mindre. Når de meget trafikerede veje aflastes, stiger sikkerhedsniveauet for alle trafikanter. Men ud over at give tidsbesparelsen og de lokale trafikforbedringer fuldender Silkeborgmotorvejen også den samlede motorvejsstrækning mellem Herning og Aarhus.

Så samtidig med at åbningen markerer en mærkedag for Silkeborg, er den også en milepæl for det samlede motorvejsnet i Danmark.

Motorvejens betydning strækker sig dermed hele vejen på tværs af Jylland og får positiv betydning for hele landet.