Frivillige fejres med en festdag

Om en måned fejrer Silkeborg Kommune de frivillige i kommunen med Frivilliges Festdag – et arrangement, der skal afholdes for første gang. De frivillige kan på denne dag få gratis adgang til forskellige kulturelle oplevelser i kommunen og til en fest. Alle kan komme med.

- Hvis jeg skal forklare det, så kan du komme med, når du yder et frivilligt, ulønnet stykke arbejde i kommunen. Det er ligegyldigt, om du er fra kommunen, men hvis du laver frivilligt arbejde inden for kommunegrænserne, så kan du være med, fortæller en af arrangørerne af festdagen, Søren Kjærsgaard.

Frivillige kan blandt andet komme gratis ind på Aqua Akvarium og Dyrepark, de forskellige museer i byen som for eksempel Papirmuseet. Når det bliver aften, inviterer kommunen de frivillige til en fest, hvor der vil være musik, underholdning i form af komiker Andreas Bo og borgmesteren Steen Vindum og byrådet vil servere drinks for dem, der deltager.

- Det er byrådet, der er den glade giver. Med festen giver de lidt tilbage til de frivillige, og ved at stå bag baren er det en måde at sige tak for det store arbejde på, siger Søren Kjærsgaard.

Byrådet har lagt 100.000 kroner i festdagen, og tanken er, at dagen skal være en årlig begivenhed.

Frivilliges Festdag er den 11. juni, og der er tilmelding efter først-til-mølle princippet. Du kan læse om arrangementet, se, hvor mange der kan være med til de forskellige aktiviteter på tilmeldingen og hvad du kan opleve her.