Foto: Margrethe Løkkegaard

Fælles opstand mod besparelser

Mange forskellige foreninger, organisationer og privatpersoner var i dag mødt op for at demonstrere mod omprioriteringsbidraget, som er et krav fra regeringen til alle landets 98 kommuner. De skal skære én procent årligt fra budgettet i perioden 2016-2019.

Én af deltagerne til arrangementet var Birthe Yde Larsen.

- Jeg er med for at demonstrere mod omprioriteringsbidraget. Jeg synes, at det bør være kommunerne, der har råderum over pengene og ikke Folketinget. Kommunerne ved bedst selv, hvad der er brug for. Desuden synes jeg, det er utydeligt, hvor pengene fra bidraget vil gå hen, fortæller Birthe.

Udover de mange privatpersoner i alle aldre, der var dukket op til arrangementet, var blandt andet Forældrenævn Silkeborg og Silkeborg-afdelingerne af 3F og HK også repræsenteret.

Omprioriteringsbidraget er for HK'er og medarbejder i kommunens borgerservice Tina Knudsen dråben, der får koppen til at flyde over.

- Vi har sparet så mange penge i tidernes løb, men nu kan vi ikke mere. Vi har mistet folk hvert år, og nu er vi for få mennesker til at kunne få det til at hænge sammen og kunne give den gode service. Servicen bliver værre hver gang, siger Tina.

Hun håber, at ved at flere byer demonstrerer mod omprioriteringsbidraget, at politikerne vil lytte - både i Folketinget og i byrådet.

- Vi viser ved denne demonstration, at vi står sammen, hele Silkeborg, fortæller hun.

Til demonstrationen var der flere der holdt taler, herunder formand for Silkeborg-afdelingen af LO, Viggo Thingaard, formand for Forældrenævnet Anja Bisgaard Gaede, formand for Silkeborg-afdelingen af Danske Handicaporganisationer, Karen Marie Pedersen og Ulla Gram fra Fagligt Fællesskab.

Viggo Thinggaard