Foto: EnergiMidt

EnergiMidt leverer rekord-overskud

2015 blev et rekordår for EnergiMidt. Det lokale elselskab kommer ud med et overskud på 319 mio. kr. før skat.

Selskabet omsatte for første gang for mere end tre milliarder kroner, og når der er betalt skat, er overskuddet på 185 mio. kr.

Det gode resultat kommer af en positiv udvikling inden for alle forretningsområder og en stram kontrol med omkostningerne.

EnergiMidt er et af Danmarks mest omkostningseffektive elselskaber med en placering som nummer 5 ud af 45 på Energitilsynets liste.

Indtjeningen på elmarkedet har i 2015 været under pres, blandt andet på grund af historisk lave elpriser. Alligevel har området løftet indtjeningen ved at optimere på indkøbssiden og fastholde kunderne.

- Det er et rigtig flot årsresultat, vi leverer for 2015. Personligt er jeg meget glad og tilfreds med den forretning, jeg nu giver videre til min efterfølger, siger bestyrelsesformand Jens Jørn Justesen.

EnergiMidt er midt i en fusion med Himmerlands Elforsyning. Den venter på konkurrencemyndighedernes godkendelse. Det er planen, at det fusionerede selskab også skal have hovedkontor i Silkeborg, som EnergiMidt har det i dag.