Fond donerer millioner til pædagogerne

Pædagoger i Silkeborg og Syddjurs bliver nu bedre rustet til at bruge deres kompetencer i folkeskolen og til samarbejdet med lærerne.

De to kommuner får 6,1 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til et fælles efteruddannelsesprojekt.

Pædagogerne fik med skolereformen helt ny rolle i folkeskolen. De bidrager blandt andet til understøttende undervisning, inklusion og lektiecafeer, og projektet har både fokus på at bruge og udvikle pædagogernes kompetencer og på samarbejdet mellem lærere og pædagoger.

- Det er nu engang sådan, at man lærer mere, når man har det godt i skolen. Der har pædagogerne nogle særlige kompetencer, og vi vil gerne styrke deres rolle yderligere til gavn for både trivsel og læring, siger formand for Børne- og Ungeudvalget i Silkeborg Kommune Søren Kristensen (S).

Alle pædagoger kommer på kurser, som vil give nye kompetencer i at lede læringsmiljøer og bidrage til samarbejde med lærerne i de teams, som planlægger undervisningen ude på skolerne.

Omkring 20 pædagoger får sammen med 20 lærere og 10 ledere en invitation til en læringsrejse til Ontario i Canada, hvor også andre kommuner har hentet inspiration til skoleudvikling.