Undervisningen flyttede i går udendørs. Foto: Margrethe Løkkegaard

Sejs Skole klar til inde-undervisning igen

I dag kan elever og lærere på Sejs Skole igen trygt gå inden døre og få en normal undervisningsdag.

Efter at skolen i går var lukket på grund af frygt for asbestforurening i forbindelse med en ombygning, meddeler skolens leder Kristian Mikkelsen her til morgen, at skolen åbner dørene igen.

I en meddelelse på skolens hjemmeside skriver Kristian Mikkelsen blandt andet, at et certificeret rengøringsselskab har rengjort hele området ved hovedindgangen og hele biblioteksområdet og tilstødende gange og trapper forskriftsmæssigt.

Skolelederen skriver, at alle prøver taget i går ikke indeholdt asbest-fibre, undtaget en, der blev taget lige uden for døren til byggefeltet. Her blev fundet tre fibre.

- Det var samme sted, som der dagen før var blevet fundet henholdsvis to og seks fibre, hvilket ifølge Dansk Miljø Rådgivning er minimalt. Til jeres beroligelse, var det på et sted, som ingen børn er kommet siden vi påbegyndte etape 4, skriver Kristian Mikkelsen.

Efter rengøringen blev alle skolens områder uden for byggefeltet frigivet, og børn og lærere kan komme tilbage som normalt.

Nu skal selve byggefeltet også have en forskriftsmæssig asbest-rengøring, hvilket vil ske i løbet af de næste uger. Indtil da er hele byggefeltet forseglet.