Billedet er fra forårsudgaven 2015 af Ølstafet.

Ølstafet samarbejder om bedre oprydning

To gange om året løber mange hundrede personer rundt om Almindsø, mens de drikker en masse øl. Almindsø Ølstafet har flere gange fået kritik over manglende oprydning, men nye tiltag skal gøre indsatsen bedre.

- Vi håber på at kunne optimere på Ølstafetten for hvert arrangement, det synes vi lykkedes indtil videre, siger Johannes Møller Binder.

Han er blandt arrangørerne af Ølstafet, der har holdt møde med Kommunen, Entreprenørgården, Politiet og Naturstyrelsen.

På mødet blev det blandt andet aftalt, at Entreprenørgården skal assistere med oprydningen, ligesom arrangørerne skal stille med flere medhjælpere.

- Vi er et hold af entusiastiske og idealistiske unge mennesker, som virkelig brænder for det vi laver. Almindsø Ølstafet er Silkeborgs største ungdomsarrangement, det skal vi beskytte og optimere, skriver Johannes Møller Binder.

Under løbet vil et oprydningshold følge i hælene af feltet af deltagere.

Ølstafet-arrangørerne vil også gennemføre kampagner mod glasskår, som flere hundeejere har klaget over efter tidligere stafetter.

- Vi har ydermere sat skærpet fokus på varslingen af stafetten. Vi håber at vores tiltag vil afhjælpe en del frustrationer iblandt områdets brugere, som ikke nødvendigvis er informeret om arrangementet, siger Johannes Møller Binder.

Almindsø Ølstafet har tilladelse fra Silkeborg Kommune, Politiet og Naturstyrelsen til at afvikle løbet.

Den næste udgave finder sted fredag den 27. maj kl. 18.00. Foreløbig er 538 hold af tre eller fire personer tilmeldt.