Alteret er blevet designet af Carsten Frank, som har brugt vinterhalvåret på at fremstille en lille triptykon på 74 gange 101 cm.

Regionshospitalet får mobilt alter

Sogne- og sygehuspræst Anette Kortegaard fra Silkeborg Kirke fik en idé i efteråret 2015. Hun ville gerne have fremstillet et alter, der kunne tages med på Regionshospitalet i Silkeborg.

Når hun og en organist holder aftensang på sygehuset, foregår dette på gangen, hvor der samtidig sker mange andre ting. Et alter vil kunne bruges som et samlingspunkt for de tanker, man kan have, når man befinder sig på sygehuset.

Alteret har et motiv med de sovende disciple samt en sammensunken og bedende Jesus i Getsemane Have, som kunstneren Carsten Frank har lavet.

Selve kassen til alteret er også formet af Carsten Frank, en pensioneret smed fra Mors, Anton Mikkelsen, har formet alterets jernbeslag, og det mobile alter er nemt at transportere i den lædertaske, som en anden morsingboer, Frede Højgaard Jensen, har lavet.

Det mobile alter bliver officielt indviet om en uge, tirsdag den 24. maj klokken 13 på intensiv-afdelingen på Regionshospitalet Silkeborg. Her kan man også høre mere om forløbet i alter-projektet.

Mobilt alter_endelig