Foto: Silkeborg Kommune

Digitale børnehaver inspirerer i Berlin

Flere daginstitutioner i Silkeborg har haft besøg af pædagoger fra Berlin. De var her for at samle inspiration til brug af IT i pædagogikken. I efteråret 2015 var alle institutionsledere fra Silkeborg på studietur i Berlin.

- Fælles for deres oplevelser har været den tydelige kontrast mellem Berlin som pulserende storby og den skønne natur som omgiver daginstitutioner og børnenes liv her i Silkeborg, siger Jakob Neergaard Hausted.

Han er pædagogisk it- og mediekonsulent i Silkeborg Kommune.

Jakob Neergaard Hausted kunne blandt andet vise de tyske gæster, hvordan børnene i flere daginstitutioner selv stod for at planlægge og gennemføre en aktivitet med IT-medier, eksempelvis en mindre filmproduktion.

- De fortalte, at børnenes selvstændige planlægning ikke altid er nemt i de berlinske børnehaver, da mange børn kommer fra familiekulturer, hvor der ikke overlades meget ansvar til det enkelte barn, siger it- og mediekonsulenten.

Derudover var de tyske pædagoger optaget af de forskellige digitale platforme, som personale og forældre bruger til at kommunikere med hinanden.