Rasmus Outzen Vejlgård (tv.) var også frivillig sidste år, og for Markus Kirk Kjeldsen (th.) var det første gang (Foto: Margrethe Løkkegaard).

Frivillig: Skole-OL giver ansvar

30 voksne og unge fra Silkeborg Atletikklub havde taget fri fra skole og arbejde for at hjælpe frivilligt til dagens Skole-OL. To af dem var Markus Kirk Kjeldsen og Rasmus Outzen Vejlgård, der går i 8. og 9. klasse.

- Jeg synes, det er sjovt at lære børn om atletik. Jeg kan godt lide at gå rundt og hjælpe børn med de ting, de skal – det er hyggeligt. Og fællesskabet herude med mine venner og hjælpe dem er også rigtig hyggeligt, fortæller Markus om sin grund til at være frivillig.

Silkeborg Atletikklub har arrangeret dagen for at kunne sætte fokus på, hvad atletik er for noget. Børnene skulle i gennem forskellige klassiske atletik-discipliner, som Markus og Rasmus har givet en hånd med. Og det er ikke bare hyggeligt, men giver også andre ting.

- Det er spændende at være med, fordi man lærer noget nyt på en måde, siger Rasmus.

- Man lærer at tage ansvar. Man bliver på en måde lidt moden af det – at nu er jeg den store, der skal tage ansvar. Jeg synes ikke, det er ret længe siden, at jeg var én, der rendte rundt og lavede atletik her, siger Markus supplerende til sidst.