Ny model for 10. klasse er populær

En ny særlig 10. klasse-model i Silkeborg ser ud til at blive en succes.

Mja.dk skriver, at foreløbig 55 unge meldt sig til en af tre nye særlige erhvervs-10. klasse-linjer, der er lavet i samarbejde med Handelsskolen, Social- og Sundhedsskolen og Teknisk Skole.

For at få flere unge til at vælge erhvervsskoleuddannelser, er alle landets kommuner forpligtet til at etablere særlige erhvervsrettede 10. klasser.

I Silkeborg kommer eleverne til at gå tre dage om ugen på Silkeborg Ungdomsskole, hvor de læser de almindelige 10. klasse-fag som dansk, matematik og engelsk. Men to dage om ugen foregår undervisning på en af erhvervsuddannelserne.

Projektleder Morten Barasinski fra skoleafdelingen, Silkeborg Kommune siger til mja.dk, at det giver en god afveksling, og at når eleverne har to dagen om ugen på en erhvervsuddannelse, så bliver springet ikke så stort, når de går videre efter 10. klasse.