Foto: Margrethe Løkkegaard

Tilskuer med romerlys koster SIF en bøde

Silkeborg IF har fået en bøde fra Fodboldens Disciplinærudvalg, fordi nogle tilskuere fyrede en røgbombe og romerlys af, under hjemmekampen mod Vendsyssel den 23. marts.

Bøden lyder på 7.500 kroner.

Røgbomben gik af under spillernes indløb, og romerlyset blev tændt efter 65 minutters spil, skriver klubben på sin hjemmeside.

Det lykkedes for kontrollørerne under kampen at udpege en mistænkt i sagen om romerlyset, og vedkommende blev tilbageholdt bag tribunen og senere overgivet til politiet.

Det var dog ikke muligt at udpege gerningsmanden bag røgbomben.

Silkeborg IF skriver på hjemmesiden, at klubben ser med største alvor på antændelse af ulovligt fyrværkeri - pyroteknik - på tilskuerafsnittene på Mascot Park.

Siden episoden mod Vendsyssel i marts har SIF intensiveret foranstaltningerne for at undgå det. Det er lykkedes, selv om pyroteknik i flere tilfælde på udebane og hjemmebane er blevet forsøgt smuglet ind.

Både fanklubben SIFosis og tifo-gruppen Stoltheden har medvirket aktivt i bekæmpelsen ved at hjælpe med til at skabe en holdning blandt fansene imod pyroteknik.

Samtidig har SIF intensiveret bekæmpelsen, bl.a. ved grundig visitering af tilskuerne, der går ind på afsnittet ved siden af Fanzonen og skærpet overvågning.