Foto: Silkeborg Kommune

Byrådet stemmer om ny skolestruktur

På mandag skal byrådet tage officiel stilling til en ny skolestruktur, der blandt andet lukker fem skoler og flytter rundt på overbygningselever.

Der er tale om en foreløbig, fremtidig skolestruktur, mens det endelige forslag sandsynligvis kommer til behandling i juni.

Det nuværende forslag til en ny skolestruktur faldt på plads uden for byrådssalen i april, og nu skal det gennem en egentlig politisk behandling.

Den nye aftale erstatter sidste års forslag om at lukke alle 27 skoler i kommunen og oprette ni skolefællesskaber. Det forslag mødte stor folkelig modstand og endte med at blive droppet.

I stedet skal kun Vinderslev, Sjørslev og Kjellerup skoler lukkes og lægges sammen til ét distrikt. Det samme sker for Funder og Kragelund skoler. De fem skoler bliver dermed afdelinger i to forskellige distrikter. Hvis en af de fem afdelinger skal lukke en dag, skal det først behandles i Børne- og Ungeudvalget.

Overbygningselever fra Gjessø skal fremover på Vestre Skole i stedet for Frisholm Skole, mens overbygningen for Grauballe Skole ændres fra Fårvang Skole til Dybkærskolen. Nye overbygningselever med ældre søskende på enten Frisholm eller Fårvang skoler kan vælge at starte samme sted.

Hvis processen går som planlagt, træder ændringerne i kraft fra 1. august 2017.

Byrådsmødet begynder kl. 17.00 på mandag.