Demonstration Foto: Genrebillede

Svært at finde sted til demonstration

En gruppe mennesker går i disse dage og planlægger en demonstration mod indkøb af nye kampfly. Og det er ikke helt nemt at finde et sted at holde det i Silkeborg.

Den mest oplagte og centrale plads i kommunen, Torvet, er et kæmpe, dybt hul, som ikke ligger op til at holde demonstration der. Derfor måtte planlægningsgruppen af demonstrationen tænke i andre baner for at finde den mest synlige placering. Og hvor er det i byen?

Den egentlige planlægning startede i sidste uge, hvor personerne i Facebook-gruppen TID TIL FRED NU - Silkeborg i første omgang besluttede sig for at starte demonstrationen ved indgangen til Nye Hede Rytmer i Indelukket for at få mest synlighed.

Men det var ikke en mulighed, da arrangøren ifølge én i gruppen helst ikke så, at hans festival blev associeret med politik. Så gruppen måtte tænke i andre baner.

Og det var ikke helt nemt at finde et andet sted, hvor mange mennesker kan se demonstrationen. Én af idéerne var Søndertorv, som er det mest oplagte sted ifølge planlægningsgruppen.

Når man skal holde en demonstration, er der flere ting, man skal huske. En af tingene er at melde demonstrationens placering til grundejeren. Når det gælder offentlige områder, er grundejeren kommunen.

Da gruppen meldte demonstrationen til Silkeborg Kommune, gav kommunen ifølge gruppen beskeden, at de fraråder brug af banner, da det kan skygge for forretninger i området.

Om de tager imod det råd eller om demonstrationen kommer til at ende på Søndertorv, meldes ud senere.