Rekordmange deltager i Ølstafet i aften

I aften afholdes årets første store Ølstafet i Silkeborg, hvor op mod 850 hold skal fragte og drikke en kasse øl rundt om Almindsø.

Ølstafet i Silkeborg har været afholdt siden 2009, og det rekordstore antal deltagere i år skyldes ikke mindst, at begivenheden er blevet noget unge fra hele landet rejser til Silkeborg for at være med i.

Reglerne er simple: Tre fyre eller fire piger skal bære ølkassen rundt om søen så hurtigt som muligt og drikke indholdet undervejs.

Løbet er 4,2 kilometer, og deltagerne skal selv medbringe ølkassen. Arrangørerne opfordrer i år deltagerne til at pimpe deres ølkasser.

Eneste tilladte hjælpemiddel er en oplukker, altså ingen sugerør og lignende, og alle flasker skal være i kassen, når målstregen passeres.

Der er strafsekunder for bundslatter og for manglende kapsler, og man må ikke selv stikke en finger i halsen, for at fremtvinge opkast, men en holdkammerat må derimod gerne.

Og præmien..? Vinderen får lov at sælge al panten og stikke pengene i lommen. Det er op mod 36.000 kroner til deling på holdet.

Løbet starter i aften klokken 18.00 ved Almindsø. Der er et loft på 850 deltagende hold. I øjeblikket er 834 tilmeldt.