18-årig gik amok efter ølstafetten

En 18-årig mand fra Silkeborg blev i fredags sigtet for vold og for trusler på livet, efter at han blandt andet havde kastet en dåseøl i hovedet på en anden mand.

Lis Borup fra lokalpolitiet i Silkeborg fortæller, at vidner første gang ringede til politiet fredag aften klokken 22.10, da den 18-årige gik og generede nogle andre unge, der havde været til Ølstafet Almindsø tidligere på aftenen.

En halv time senere blev der ringet til politiet fra Amaliegade, hvor den 18-årige havde stukket en 20-årig mand et knytnæveslag i ansigtet, så offeret fik en flænge på læben.

I samme ombæring sparkede den 18-årige til en cykel og slog cyklisten i hovedet. Derefter kastede han en næsten fyldt øldåse i hovedet på en 20-årige mand, der blev efterladt med en fire centimeter lang flænge under venstre øje.

Inden politiet nåede frem, havde den 18-årige også truet to 20-årige mænd fra henholdsvis Ry og Silkeborg på livet.

Selvom manden forsøgte at stikke af, lykkedes det politiet at fange og anholde ham klokken 22.50 på Nygade. Den 18-årige er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, for kvalificeret vold og for trusler på livet.

Han blev løsladt efter endt afhøring.