Ti elever og lærlinge bliver hyldet

I morgen bliver ti elever og lærlinge fra Handelsgymnasiet Silkeborg Business College og Teknisk Skole Silkeborg hædret på rådhuset, fordi de har udmærket sig særligt i forskellige konkurrencer.

- Vi vil gerne anerkende nogle af de meget dygtige elever, vi har, som vinder både Danmarksmesterskaber og nordiske mesterskaber. Det er uddannelser og arbejdspladser, som er kommet for at blive, og vi har brug for både kokke, tjenere og andre faguddannede unge. Derfor vil vi gerne hylde nogle af dem, der virkelig har brugt tid og energi på at blive blandt de bedste til deres fag”, siger borgmester Steen Vindum.

Blandt de inviterede er to kokke og en tjener fra Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg. Kokkene Anas Amin og Sebastian Kofi Bannermann Bæk vandt sammen Young Chef i 2015, og tjeneren Emma Kathrine Hansen vandt DM i Skills i 2015 i sin læretid.

Derudover er Maria Martha Mønster Nilsen og Niels Buch Gormsen fra Teknisk Skole Silkeborg også inviteret til fejringen på rådhuset. De vandt både de danske og nordiske mesterskaber for tjenerelever.

Til sidst inviterer rådhuset fem elever fra HH3C, der i november vandt Danmarksmesterskaberne i nationaløkonomi mod 40 andre grupper fra HHX med international økonomi på højeste niveau. De fem elever er Mikkel Bo Elkjær Madsen, Tobias Bjerg Ernshof, Anders Kristensen, Søren Nielsen og Sinan Ucar.

Det er første gang, rådhuset inviterer elever, der har udmærket sig godt, til et hyldest-arrangement.