Flere anklager mod frikirkeprædikant

Anklagerne mod den tidligere præst i den nu lukkede frikirke ”Byens Kirke” bliver efterhånden mere konkrete.

Et tidligere ungdomsmedlem af kirken står frem i TV Midt/Vest og fortæller om de metoder, som præsten brugte og om hvordan han og kammeraterne blev seksuelt krænket.

22-årige Daniel bor i dag i Kjellerup. Som 15-årig blev han og et par kammerater tiltrukket af miljøet i frikirken, og de blev udpeget som kommende ledere og prædikanter.

Oplæringen stod den tidligere præst for, og det bestod blandt andet i en leg, der betød, at de skulle smide alt tøjet i præstens aflåste kontor.

Ved en anden lejlighed var Daniel vidne til, at præsten bad en af de unge drenge om at slikke en af pigerne under armhulerne.

- Pigen skulle så efterfølgende slikke drengen tæer – også mellem tæerne. Det handlede udelukkende om at demonstrere magt, fortæller Daniel til TV Midt/Vest.

På et tidspunkt blev han udstødt af frikirken, og mistede kontakten til sine kammerater.

Han siger til tv-stationen, at han håber med sin beretning, at andre af de tidligere medlemmer åbent vil fortælle om episoderne i kirken.

- Der er virkelig mange af dem, som det ikke er gået op for, at de er blevet manipuleret og hjernevasket i alle de år. Og jeg bliver virkelig ked af det, hvis de er blevet udset for overgreb. Det er forfærdeligt, siger Daniel til TV Midt/Vest.

Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker i øjeblikket sagen mod den tidligere præst, som opholder sig i USA.