Mini-udgave af Silkeborg tager på turné

Silkeborg kalder på nye tilflyttere. Derfor kan århusianere og ålborgensere i løbet af sommeren opleve det bedste fra Silkeborg i egen by.

- Vi bygger simpelthen Silkeborg i en miniudgave, så dem, der kommer forbi kan få en fornemmelse af, hvordan det er at være børnefamilie her, fortæller udviklingschef Gregers Pilgaard fra Silkeborg Kommune.

Midt i de to byer bliver der lavet en pop-up legeplads, hvor børnefamilier kan udforske skov, vand og andre elementer, der kendetegner vores kommune.

Formålet med turnéen er at få flere til at flytte til Silkeborg, og der er god grund til at besøge lige præcis Aarhus og Aalborg.

- Når uddannelsen er i hus er der mange, der overvejer, hvor de vil slå sig ned. For det er dyrt at bo i de store byer og der er heller ikke jobs til alle nyuddannede. Derfor vil vi gerne gøre en ekstra indsats for at bringe Silkeborg på banen, når man alligevel går i flyttetanker, siger Gregers Pilgaard.

Forsmag på mini-byen
På fredag bliver pop-up legepladsen stillet op på Havnen i Silkeborg for to dage.

- Vi sætter pladsen op for at være sikker på, at alt virker, som det skal. Og vi har også brug for lidt erfaring, før det går løs med mulige tilflyttere fra Aarhus og Aalborg. Succes kræver jo, at man øver sig, siger Gregers Pilgaard.

Pladsen er åben for alle fra 12-17 om fredagen og 10-17 lørdag. Legepladsen er lavet, så den især er sjov for børn alderen to til fem år.

- Det er en ny og anderledes måde at gøre flere interesserede i at flytte til Silkeborg. Og flere indbyggere betyder flere hænder, hoveder og kunder, der kan være med til at skabe vækst, siger borgmester Steen Vindum (V).

Mini-Silkeborg udstilles seks dage i Aarhus og tre dage i Aalborg.