Flere søger ind som lærer

Lærer- og sygeplejerskeuddannelsen har flere kvote 1-ansøgere fra Silkeborg i år end sidste år. Det skriver mja.dk

Hos læreruddannelsen har 376 silkeborgensere valgt at søge ind, og det er en stigning på 5 % fra sidste år, hvor ansøgerantallet lå på 358 personer. Uddannelseslederen, Britta Riishede mener, at fremgangen kan skyldes uddannelsens sportstræner-profil og den høje kvalitet på studiet.

Sygeplejerskestudiet, der deler bolig med læreruddannelsen, fik 734 kvote 1-ansøgninger, og det kan uddannelsen godt være tilfredse over. Der er nemlig kommet 60 flere ansøgninger i forhold til sidste år.

- Søgningen til sygeplejerskeuddannelsen hænger sandsynligvis sammen med de mange karrieremuligheder og gode jobudsigter, siger Aase Lydiksen, der er direktør for VIA Sundhed til mja.dk.

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse på kvote 1 var i går klokken 12.00.