Thomas Stenberg Friedrich har lappet dækkene og rengjort den cykel, som han i starten af måneden fik byttet fra et visitkort (Privatfoto).

Bytte, bytte købmand: Fra visitkort til?

Thomas Stenberg Friedrich, der har silkeborgensiske rødder, har kastet sig over et spændende bytte-projekt, som vil foregå i løbet af de næste to år.

Da han fyldte tredive år, besluttede han sig for, at der skulle ske noget nyt. Han kastede sig derfor kort før sommerferie ud i at bytte ting, for at se hvad han kunne ende ud med.

- Da jeg fyldte tredive, holdt min kone et surpriseparty, hvor en af mine venner delte ud af sine visitkort. Jeg tænkte, det kunne være sjovt, at se, hvad jeg kunne bytte de – for nogen – værdiløse kort til, fortæller Thomas.

Canadier inspirerede Thomas
Inspirationen til projektet kommer fra en canadier, der for omkring 10 år siden havde en papirclips, som han byttede til en anden ting, der var en lille smule mere værd – og dette fortsatte et års tid, indtil han endte med ud med at have et hus.

Oprindeligt stammer "byt-til-noget-bedre"-tanken fra et japansk buddhistisk folkeeventyr ”Daietsu” – på dansk strå-millionæren – som handler om en fattig mand, der starter med at have et enkelt strå. Strået binder han en irriterende hestebremse fast i, og det ender han med at bytte til en anden ting, der er lidt mere værd. Og sådan fortsætter bytteriet, indtil han er en rig mand. Og det er den tanke, Thomas også vil bytte efter.

Vigtig at udvide netværk
Thomas, der til daglig er sælger hos en virksomhed i Silkeborg, bytter ikke kun, fordi han har lyst. Han har også startet projektet op for at lære mennesker at kende.

- Det vigtigste for mig er at udvide mit netværk og lære nye mennesker og deres historier at kende, når vi bytter, beskriver Thomas.

Det første byt er allerede sket. De visitkort, som Thomas fik af sin kammerat, fik han byttet til en relativ ny cykel, der kun skulle soigneres lidt.

Thomas håber, at han i løbet af de næste to år kan få byttet lidt op i værdi, dog ikke i samme størrelsesorden som canadieren med papirclipsen.

Næste skridt for Thomas bliver at finde en passende ting, han kan bytte sin cykel med.

Du kan følge med på projektets Facebook-side Fra et visitkort til?