Endnu ledige pladser på læreruddannelsen

Da klokken slog 00.01 natten til lørdag, kunne 207 kommende studerende ånde lettet op. De kunne nemlig se, at de var optaget på enten lærer- eller sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg.

Mens sygeplejerskeuddannelsen har samtlige pladser besat til dette års studiestart, er der stadig mulighed for at søge ind på læreruddannelsen i Silkeborg.

Begge uddannelser havde flere ansøgere i år, end sidste år. 130 personer havde læreruddannelsen i Silkeborg som førsteprioritet.

Britta Riishede, uddannelsesleder fortæller, at en særlig sportstrænerprofil i Silkeborg, er et godt trækplaster.

- Den er med til at tegne et studiemiljø med næsten lige mange mænd og kvinder på vores læreruddannelse. En uddannelse, der ellers typisk har haft en overvægt af kvinder. Den kønsfordeling er rigtig god for energien i både det faglige og sociale miljø på campus, siger Britta Riishede.

Hun fortæller, at den seneste tilfredshedsundersøgelse på læreruddannelsen viser en positiv udvikling på flere parametre. Blandt andet er studieglæden, motivationen og tilfredsheden med både undervisning og feedback på de skriftlige opgaver steget, ligesom de studerende stadig er rigtig glade for koblingen mellem teori og praksis.

I alt havde 753 personer ansøgt om at komme ind på sygeplejerske- og 396 om at komme ind på læreruddannelsen.