Den store Vejfest foregår på Åen

Når motorvejsåbningen fejres om halvanden måneds tid, foregår det blandt andet med sejlads på Remstrup Å og rafting i Stryget. Det har Kommunen givet tilladelse til.

Danmarks Største Vejfest foregår over fire dage fra den 8. til 11. september, hvor motorvejen åbner officielt den sidste dag.

Silkeborg Musik og Kultur Events, der blandt andet står bag Nye Hede Rytmer, har ansøgt om særlig brug af havneområdet fredag den 9. september.

Derfor vil dagen byde på rafting i Stryget, dragebådsregatta i Remstrup Å langs Papirfabrikken og en løbeudfordring, der ender på stenene i Stryget.

Kommunen giver normalt kun tilladelse til to arrangementer af den type om året, og de er allerede uddelt, men Silkeborg Musik og Kultur Events har alligevel fået lov.

- Vi vurderer dog, at der her er tale om en meget speciel og enkeltstående begivenhed i forbindelse med Danmarks Største Vejfest, som har været planlagt længe, hvorfor der undtagelsesvist bliver givet tilladelse, skriver Kommunen biologer i sin afgørelse.

Arrangementerne foregår fredag den 9. september mellem kl. 14 og 19.