Foto: Marie-Louise Kjær

Alderslyst Action fejrer tiårs jubilæum

Bassen fra musikanlægget dunker lokkende, og røgsignalerne fra bålpladsen afslører, at her bages der snobrød. Det er tirsdag eftermiddag, og der er gang i den på pladsen ved Kejlstrupvej 51, hvor Alderslyst Action i disse dage løber af stablen for tiende gang.

Arrangementet startede som et projekt for unge i boligblokkene på Resedavej og Lupinvej, men har udviklet sig til en regulær kultur- og byfest for hele Alderslyst.

I fem dage er der aktiviteter for børn og unge på programmet, blandt andet håndbold, dukketeater, snobrødsbagning, ansigtsmaling, hoppeborg og vikingetemadag. Det hele er gratis.

Thomas Mølgaard, formand for arrangementet, er her med sine børn. Datterens ansigt er malet som en sommerfugl, og hun er meget ivrig efter at få en slushice. Thomas forklarer, at blokkene på Resedavej og Lupinvej huser beboere af mange forskellige etniciteter.

- Tolerancen bliver af og til udfordret, når man bor så tæt, og så mange med forskellige baggrunde er samlet. Det handler om at få skabt nogle fællesskaber på tværs af kulturerne, siger Thomas, inden han må give efter for datterens slushicetrang og forsvinder hen mod et hjørne af pladsen.

Børnene vil ikke hjem
Lene Ustrup er en af initiativtagerne til projektet og har været med helt fra start. Hun skænker en kop kaffe, mens glade børnehvin kører som fast lydtæppe i baggrunden. Hoppeborgen lader til at være en populær aktivitet for især de mindre børn, ligesom en håndboldkamp er i gang mellem børn, frivillige og Michael V. Knudsen fra BSV, der gæster pladsen.

- De unge er her konstant. Så meget, at de næsten ikke vil hjem og spise. Så i år har vi taget konsekvensen og arrangerer fællesspisning, hvor man kan medbringe egen aftensmad og spise den på pladsen i selskab med de andre, siger Lene Ustrup.

I en hvid pavillon står en horde af børn omkring et bord. De tripper i køen til ansigtsmalingen. To frivillige er i gang med sirligt at male sommerfugle- og klovneansigter på børnene. Her går man tydeligvis ikke ned på glimmer.

Alderslyst Action fortsætter til og med lørdag, hvor der om aftenen er afslutning med fest arrangeret af Silkeborg for Mangfoldighed. Alle er velkomne.

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="15098" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="300" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="1" play_pause_buttons="1" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1470217848160"]