Her modtager Rene Foli fra Silkeborg (tv.) nogle af de 65.000 kroner, som skal bruges til at realisere hans idé om at bygge et mødested på Smukfest (Foto: Margrethe Løkkegaard).

Lokal idémager fik penge til festivalprojekt

Rene Foli fra Silkeborg har sammen med fire andre personer fordelt henover landet modtaget penge fra Smukfest til at realisere sin gode idé.

Festivalen var blevet inspireret af programmet Løvens Hule fra DR og havde samlet de fire investorer fra programmet, Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch, til at uddele i alt 125.000 kroner af Smukfests penge til de bedste idéer.

Og her løb Rene Foli med det største beløb ud af de 125.000 kroner: nemlig 65.000 kroner.

Projektets indhold
Og hvad gik hans gode idé ud på? Han ville gerne lave, hvad han beskrev som et swingersted.

- Jeg vil gerne lave en boks lidt a la en katolsk skriftestol, hvor man sætter sig ind i hver side, og man har et gardin i mellem sig. Når gardinet trækkes fra, kan man se, om man har fået en ven, som eventuelt kan udvikle sig til noget mere, præsenterede Rene på Sherwood-scenen med et smil på læben og et blink i øjet.

Jo længere Rene kom i sin beskrivelse af idéen, jo mere blev det tydeligt, at projektet ikke kun er tænkt som at være et sted, hvor man kan finde en mulig sengeven, men at det i den grad også skal være et sted, hvor man finde nye koncertvenner eller en mulig livspartner. Alle disse muligheder - og at projektet var tænkt godt igennem - fik alle investorerne med på idéen. Dog havde Birgit Aaby et forslag.

- Du skal måske finde et andet navn til din idé i stedet for swingersted - det kan godt give nogle forkerte signaler, sagde Birgit Aaby, mens publikum grinte brummende.

Tanken er, at Renes idé - og de andre fire personers idéer bliver gjort til virkelighed i Smukfests fremtid.