Foto: Rådet for Sikker Trafik

Pas – også – på de store børn efter ferien

På onsdag vender skolebørnene tilbage fra sommerferie, og derfor bliver trafikanterne nu mindet om at passe ekstra godt på børnene på vejene. Som noget nyt vil fokus i år også være på de 13-16-årige, der er særligt udsatte i trafikken.

Hvert år viser politiets kontroller, at mange bilister kører for stærkt på skolevejene. Derfor minder Silkeborg Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden bilisterne om at være ekstra opmærksomme omkring skolerne.

- Som barn eller ung kan det være svært at overskue den ofte kaotiske morgentrafik omkring skolerne. Derfor er det vigtigt, at flere bilister sænker farten og viser hensyn, så ingen skolebørn kommer til skade i trafikken, siger formand for Vej- og Trafikudvalget i Silkeborg Kommune, Frank Borch-Olsen.

Sideløbende med kampagnen, der på landsplan kaldes ”Børn på vej”, vil politiet fra den 8. august og i ugerne efter sætte ind med ekstra kontrol ved mange af skolerne.

Som noget nyt sætter årets kampagne også fokus på de ældre elever, da det er de 13-16-årige, der kommer mest til skade i trafikken. Ifølge ulykkesstatistikkerne kommer over fem gange så mange 16-årige alvorligt til skade eller bliver dræbt i trafikken som 12-årige.

- Når børnene bliver ældre, færdes de i højere grad alene i trafikken. Men teenagere har så meget andet i hovedet end trafiksikkerhed, så når det går galt, er det ofte, fordi de er uopmærksomme, siger Gitte Aagaard, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Kampagnen ”Børn på vej/Pas på mig” kører i ugerne 32–35.