Foto: Silkeborg Kommune

Mere leg og bevægelse i undervisningen

Når eleverne på seks skoler begynder efter sommerferien, kan de glæde sig til et skoleår med endnu mere leg og bevægelse.

Silkeborg Kommune har indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om konceptet Leg på streg, der kobler læring og bevægelse i sjove og aktive udendørsaktiviteter. Det hele foregår på farverige tal- og bogstavsbaner, som bliver spraymalet i skolegården.

- Vi er glade for at kunne tilbyde Leg på streg til vores skoler. Vi arbejder målrettet på at opfylde skolereformens krav om 45 minutters daglig bevægelse, og med Leg på streg får skolerne et godt og gennemprøvet værktøj. Desuden ved vi også fra forskningen, at bevægelse styrker både indlæring, trivsel og sundhed, siger skolechef Huno Jensen fra Silkeborg Kommune.

Fysisk aktivitet kan være med til at forebygge livsstilssygdomme som kræft, og forskningen viser, at en tidlig indsats i barnets liv øger chancerne for gode og sunde vaner senere livet.

Diktator og tabelsalat
Fra august kan man derfor se børn i skolegårdene, der hopper sig igennem regnestykker, henter bogstaver mens de hinker, eller leger tagfat samtidig med de staver sig igennem navneord.

Med Leg på streg kan børnene for eksempel træne den lille tabel i ”Tabelsalat”, øve staveord i ”Diktator” og lære tyske verber i ”Zahlen und farben”, mens de bevæger sig og har det sjovt.

I første omgang er 0-6. klasserne på seks skoler med i projektet. Det er Ans Skole, Bryrup Skole, Resenbro Skole, Skægkærskolen, Sorring Skole og Vinderslev Skole.