Fotos: Museum Jorn

Jorn på Smukfest var en succes

Museum Jorn havde under Smukfest en såkaldt lyscontainer på festivalpladsen, hvor besøgende kunne lave en lystegning. Med flere end 2500 tegninger på fem dage er tilfredsheden stor på museet.

- Det var en kæmpe succes. Dels fordi så mange fik en sjov og overraskende oplevelse med at tegne med lys, ligesom Asger Jorn gjorde, men også fordi der var rigtig mange børnefamilier blandt gæsterne. Det er netop dem, som vi de seneste år har arbejdet målrettet mod at få til at besøge museet og benytte museets værksteder til en familietur,  fortæller Lars Hamann, kommunikationschef ved Museum Jorn.

Inde i containeren var der oprettet et fotostudie, hvor gæster selv kunne vælge om de ville tegne med lommelygte, lysværd, discokugle eller andre lyskilder.

- Vi vil gerne have Asger Jorn og Museum Jorn ud, hvor mennesker er, og det gode ved lystegninger er, at alle kan være med. Flere gav udtryk for, at de ikke havde kendskab til Asger Jorn, men forlod containeren positive og nysgerrige. Vi håber, de handler på deres nysgerrighed, siger Mette Hanghøi, projektkoordinator og formidler ved Museum Jorn.

Flere af de besøgende har indsat deres lystegning som profilbillede på Facebook, men nu vil museet se alle de mange tegninger igennem for at se, hvad de kan bruge dem til.

museumjornpåsmukfestlystegning_frit