"Happy to Help"-medarbejder Mikkel Søe Sandberg kommer med tips til, hvor Julie Preut skal tilbringe resten af sin dag i Silkeborg. Foto: Marie-Louise Kjær

God dag for VisitSilkeborgs cykler

Mikkel Søe Sandberg er nyudklækket student og indfødt silkeborgenser. I sommersæsonen bruger han sin tid på smilende at guide og rådgive de turister, der gæster Silkeborg. Han er såkaldt "Happy to Help"-medarbejder for VisitSilkeborg. Han og hans vogn står parkeret ved havnen, som er velbesøgt i anledningen af sensommersolskinnet.

- Det har været en god dag. Indtil videre jeg haft 30 "kunder", siger Mikkel og viser sit tælleapparat frem.

VisitSilkeborg lukkede deres turistkontorer tidligere på året, og de to "turistcykler" er tænkt som en erstatning. Det lader til at være en succes. Turistguiderne og deres materiale er synlige i bybilledet, og det skorter ikke på henvendelser fra turisterne.

Ifølge Mikkel Søe er det både hollændere, franskmænd, tyskere og italienere, der besøger byen. Og danskere, selvfølgelig.

En nysgerrig kvinde kommer op til cyklen for at inspicere udvalget af foldere. Julie Preut fra Djursland er på endagstur i Silkeborg med sin mand.

- Vi er her bare på hyggetur. Vi har været ude at sejle med Hjejlen, og nu ser vi, hvad resten af dagen skal bruges til, siger Julie Preut.

Mikkel giver hende et par foldere med, og anbefaler hende Silkeborg Bunkermuseum og Silkeborg Bad.

Visit Silkeborgs cykler med "Happy to Help"-medarbejdere står ved havnen og i gågaderne i uge 26-32, samt weekender i august fra kl. 11-16.

[caption id="attachment_15474" align="alignnone" width="592"]visitsilkeborgcykel2 Udvalget af brochurer er overvældende. Med hjælp fra Mikkel Søe får Julie Preut udvalgt de af pamfletterne, der er mest relevant for hende. Foto: Marie-Louise Kjær[/caption]