Foto: Vejdirektoratet

Oplev motorvejen til fods på søndag

Den syv kilometer lange motorvejsstrækning mellem Nordskovsbroen og Høje Kejlstrupvej bliver helt eksklusivt tilgængelig for fodgængere på søndag mellem kl. 10 og 15.

Til september går det løs med motionsløb, festivallignende tilstande og officiel indvielse, men hvis man vil nå at dvæle ved detaljen og opleve motorvejen i ro og mag, er det nu, man skal slå til.

- Vi kan kalde det stilhed før stormen, siger Mike Boesen, projektleder på motorvejsbyggeriet til i Din Radio 8600.

236 ejendomme har lagt jord til vejen, og grundejerne får som gestus en særskilt invitation fra Vejdirektoratet. Det skal ikke gå ikke upåagtet hen, at det er deres grund, vejen ligger på.

- I min verden bliver det noget af det flotteste motorvej, vi overhovedet har i Danmark. De slanke brosøjler kan minde lidt om de slanke træstammer i skoven. Arkitekten har virkelig forsøgt at passe det ind i naturen, og ikke afbryde den. Det er helt unikt, siger Mike Boesen.

Leg på motorvejen er i øvrigt også tilladt, hvis man har et ønske om at sætte handling bag ordene "smut ud og leg på motorvejen"

Praktisk information:
• Søndagsturen er gratis, og der er ingen tilmelding.
• Der er tre adgangsveje til motorvejen på dagen. Ved Resenbrokrydset, ved Høje Kejlstrupvej og ved Silkeborg Flytteforretning på Stagehøj Tværvej.
• Adgangsvejene er afspærret, så biler ikke kan komme ind.
• Arrangementet er ikke for cyklister, og cykler er ikke tilladt. Vejdirektoratet henviser interesserede cyklister til DGIs cykelløb på Silkeborgmotorvejen den 11. september.

aabenmotorvej