Foto: Margrethe Løkkegaard

SIF lejer Helenius resten af sæsonen

Det er nu officielt, at den 25-årige angriber Nicklas Helenius med omgående virkning skifter fra AaB til SIF på en lejeaftale for resten af sæsonen.

Nicklas Helenius har spillet 164 kampe for AaB og lavet 52 mål. Den 195 centimeter høje angriber med stor træfsikkerhed er opvokset i AaB, hvor han fik sit gennembrud i Alka Superligaen og blev en af ligaens største profiler. Det førte til kontrakt i Premier League-klubben Aston Villa i sommeren 2013, hvor succesen dog udeblev.

Han siger selv, at han nu ser Silkeborg IF som en god mulighed for at få gang i fodboldkarrieren igen, og at han glæder sig helt vildt.

- Nogle gange har man som fodboldspiller brug for at nye øjne ser på en. Jeg var havnet i en situation, hvor jeg ikke rigtigt passede ind i AaB's taktiske filosofi, og sådan er det nogle gange i fodbold. I Silkeborg får jeg en frisk chance, siger Nicklas Helenius.

I Silkeborg IF er man også glad for at have tilknyttet Nicklas Helenius, der allerede i vinterens transfervindue var på listen over interessante muligheder.

- Vi er glade for, at det er lykkedes at lave en aftale med Nicklas. Vi har brug for det, han er god til, og han har behov for spilletid. På den måde er vi til gensidig hjælp for hinanden. Han passer godt ind i vores spillestil, og han passer godt ind i den trup, vi råder over. Vi glæder os til at se ham i den røde trøje, siger Silkeborg IFs sportschef, Jesper Stüker, der håber på at lejeaftalen bliver indledningen til en længerevarende relation.

Nicklas Helenius træner første gang med sine nye holdkammerater torsdag formiddag kl. 10.30 på Søholt.

Se Nicklas Helenius skrive under i en lille video her:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=k2nrl0_xhEU[/embed]