Røgfri beboere får hel etage på plejecenter

Kommende beboere på det nye plejecenter Marienlund kan vælge at bo røgfrit. Mindst én etage bliver helt røgfri.

- Vi kan ikke indføre helt røgfrit center, for nogle flytter til fra andre plejecentre, hvor de er vant til at ryge i deres hjem. Men vi ved, at røg generer både andre beboere og medarbejdere, så vi vil tilbyde boliger i et helt røgfrit miljø, siger formand for Ældre- og Handicapudvalget i Silkeborg Kommune Hans-Jørgen Hørning (V).

Udvalget har netop godkendt, at mindst en af de fem etager i Marienlund skal være røgfri, og der vil også blive investeret i ekstra udluftning og andre metoder til at forhindre røg i at sive mellem etagerne.

Silkeborg Kommune har hentet inspiration i boligselskaber, som ved nybyggeri er begyndt at skrive rygeforbud ind i lejekontrakter. Målet er både bedre indeklima og bedre arbejdsmiljø for medarbejderne.

Marienlund forventes klar til indflytning i april. Plejecentret får 120 boliger, heraf 24 til voksne udviklingshæmmede.