Huse steget seks procent i værdi på et år

Boligejere i Silkeborg Kommune kan glæde sig over markante prisstigninger i løbet af de seneste 12 måneder.

Et gennemsnitligt hus i Silkeborg Kommune til to millioner kroner er nemlig i perioden blevet cirka 124.000 kroner - eller seks procent - mere værd. Det fremgår af ny analyse af de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks foretaget af Spar Nord Silkeborg.

- Selv en beskeden procentuel fremgang i boligpriserne bliver til rigtig mange penge, og når huspriserne stiger, stiger formuen, og det medfører både stigende optimisme og et større økonomisk råderum og dermed mere frihed og større forbrugsmuligheder til den enkelte boligejer, siger afdelingsdirektør i Spar Nord Silkeborg, Steen Kahr Rasmussen.

Af analysen fra Spar Nord Silkeborg fremgår det også, at salgstiden for huse i Silkeborg Kommune i gennemsnit er faldet med godt 11 procent eller 23 dage i løbet af de seneste 12 måneder. Dermed tager det i gennemsnit kun 179 dage at sælge et hus i Silkeborg Kommune.

- Den faldende salgstid er ligesom prisstigningerne et tegn på en stærk og stigende efterspørgsel efter boliger i kommunen, og den efterspørgsel understøttes fortsat af exceptionelt lave renter, der gør det billigt at finansiere huskøbet, uddyber Steen Kahr Rasmussen.

Tallene for hele Region Midtjylland viser prisstigninger på fire procent i løbet af det seneste år.