Foto: Esben Stenfeldt

Kommunen opretter lokalområde-pris

Silkeborg Kommune vil med en ny pris hædre en landsby, bydel eller by, der gør en særlig fælles indsats for at skabe aktivitet og udvikling. Med prisen følger 40.000 kr.

Forslaget til prisen kommer fra borgmester Steen Vindum (V), og han fik i dag Økonomi- og Erhvervsudvalgets opbakning til den nye ”Pris til årets lokalområde i Silkeborg Kommune”.

- Vi vil gerne være flere i Silkeborg Kommune, og vi vil også gerne tiltrække endnu flere arbejdspladser og sikre, at der fortsat er udvikling. Derfor er det afgørende, at vi står sammen om at gøre hele Silkeborg Kommune til et sted, hvor der sker noget særligt, og at vi anerkender det fællesskab og al den aktivitet, der er lokalt, siger Steen Vindum.

Med prisen vil Silkeborg Kommune anerkende en landsby, bydel eller by, som det foregående år har gjort en ekstraordinær indsats for gøre lokalområdet til et godt sted at bo og leve.

Prisen bliver uddelt første gang den 5. november, når de 26 lokalråd er samlet til nærdemokratikonference. Fristen for at indstille er den 5. oktober.

Dommerkomiteen består af borgmester Steen Vindum (V), 1. viceborgmester Frank Borch-Olsen (K), 2. viceborgmester Søren Kristensen (S) og direktør Hanne Ahrens.

Dommerne vil i udvælgelsen blandt andet lægge vægt på, om indsatsen har styrket sammenholdet, er nytænkende og har bidraget til vækst.

”Dynamik, fællesskab og unik” skal også præge indsatsen for dermed at understøtte målet i den kommunale udviklingsstrategi om Silkeborg Kommune som ”et dynamisk fællesskab med unikke udfoldelsesmuligheder".