To blåglaserede vaser er nogle af de varer, Stefan Christiansen (th.) og Casper Innleggen for øjeblikket har til salg. Foto: Marie-Louise Kjær

To venner sælger genbrug på nettet

Det hele startede efter et bagagerumsmarked en søndag for en måned siden. Hjemvendt med dagens køb fik vennerne Stefan Christiansen og Casper Innleggen en spontan idé: de ville starte en webshop og videresælge varerne.

Samme aften lavede de en Facebook-side, og siden er en Instagram-konto kommet til. Det er de to kanaler, der er rammen om webshoppen "Kräs:Silkeborg", som primært sælger ting til boligindretningen.

Der er altså ingen fysiske lokaler til shoppen, men vennerne afviser ikke, at projektet kan udvikle sig til at involvere lagerhal, showroom eller måske en butik på sigt. Indtil videre er det bare et hyggeprojekt, og varerne står i deres eget hjem.

Et rent mandeprojekt
Casper på 27 år arbejder hos B&O og fortæller, at hans interesse for indretning er kommet snigende i takt med, at han har været i så mange forskellige hjem som montør.

Stefan på 25 år er i lære som teatertekniker på Aarhus Teater. Begge er altså travlt beskæftigede, så aftenerne må inddrages, for at få tid til "Kräs:Silkeborg". Drengene vurderer, at de indtil videre bruger 1-2 timer dagligt på projektet.

- Så meget, vi kan, uden at drive fruerne til vanvid, siger Stefan med et glimt i øjet.

Deres respektive kærester er meget lidt involveret i projektet. Ikke fordi de ikke vil, men fordi drengene har deres helt egen mening om de ting, der skal købes.

Visionen er klar: kvalitet frem for kvantitet.

Med æstetikken i højsædet
- Det skal ikke være som at komme hos en antikvitetshandler, hvor der er klaustrofobisk mange ting. Vi håndplukker kun varer, vi selv kan lide, og anretter dem i en kontekst, der forhåbentlig kan inspirere, siger Casper. - Vi gør meget ud af billederne af varerne. Udtrykket skal være rent og æstetisk flot.

På sigt er Casper og Stefan ikke afvisende overfor også at restaurere møbler, for så at videresælge dem. Men det kræver øvelse.

- Ingen af os har prøvet det før. Vi har fået nogle billige, meget slidte teaktræsstole, som vi vil øve os på. Det bliver noget med at behandle ét ben af gangen forskelligt, for at se, hvordan materialet fungerer, siger Stefan.

Prisniveauet er sat, så alle gerne skulle kunne være med. Indtil videre er alle varer prissat til under 500 kr.

- Alle skal kunne være med. Og der skal være flow i det, så vi køber kun lidt ind af gangen, så ikke vi drukner i ting, siger Casper.

Find "Kräs:Silkeborg" på Facebook