Foto: Bo Linde

Anti-islamister protesterede ved Jysk

Lørdag protesterede fem aktivister fra SIAD (Stop Islamiseringen af Danmark) foran Jysk i Silkeborg, fordi virksomheden ifølge SIAD diskriminerer danskere.

Det handler om ansættelsen af en flygtning, hvor SIAD mener, at jobbet burde være gået til en dansker. Sandsynligvis er det Lars Larsens tilknytning til Silkeborg, der gør, at SIAD valgte Jysk i Silkeborg som scenen for deres protest, for ansættelsen er sket i en filial i en helt anden by.

Nogle af demonstranterne stod med et banner, mens andre stod i indgangen til Jysk og delte flyers ud til kunderne.

Rune Jungberg Pedersen er kommunikationschef ved Jysk. Han taler på de involverede ansattes vegne, da de ikke selv har lyst til at udtale sig.

Ifølge ham råbte demonstranterne ord som 'landsforræder' og 'svin' af Jysks ansatte, da de blev bedt om at flytte sig væk fra indgangen, så kunderne kunne komme forbi.

- SIAD har ret til at være der og ytre sig, men når de spærrer for indgangen, bliver vi nødt til at bede dem om at flytte sig. Det nægtede de, og vi kan ikke have vores ansatte til fysisk at flytte folk, siger Rune J. Pedersen.

Politiet blev kaldt til stedet, men ingen blev sigtet. SIAD mener da heller ikke at have gjort noget galt og ser aktionen som en succes. Hos Jysk tager man episoden med ophøjet ro, selvom man ærgrer sig over, at der bliver spredt misinformation.

- Jeg er sikker på, at Jysks kunder er intelligente nok til at tage SIADs anklager med et gran salt, siger Rune Jungberg Pedersen.